dinsdag 6 september 2011

Om de Noordnijs aug / sept 2011







Om de Noordnijs aug / sept 2011


Beste Wandelaars en Cultuurliefhebbers,

Nog een kleine 3 weken scheiden ons van de 6e editie Tocht om de Noord met dit jaar als route: van Drenthe tot aan 't Wad! Alle voorbereidingen liggen op schema en we verwachten wederom dat u een verrassende ontdekkingstocht door Groningen gaat beleven.



Stad Groningen onthult vele geheime plekjes

Vooruitlopend op de laatste Noordnijs ontvangt u hierbij al belangrijke informatie:

U ontvangt uw startpakketten dit jaar in een Univé enveloppe in week 37 (15, 16 of 17 september). Als u het startpakket nog niet heeft ontvangen op 17 september dient u een email te sturen naar info@TochtomdeNoord.nl, dan zorgen wij dat u het pakket alsnog (op tijd) ontvangt.

De 20km etappe op zaterdag, van Winsum naar Groningen, is gewijzigd. Aanvankelijk zou de start van deze route voorbij Winsum plaatsvinden. In overleg met de activiteiten commissie van Winsum is besloten om de start naar voren te brengen. De start van deze etappe ligt nu iets voor Winsum, waardoor alle wandelaars kunnen genieten van de bijzondere activiteiten in Winsum. Het nadeel is dat deze etappe daarmee iets langer wordt (bijna 25km), onze excuses hiervoor. Indien hierdoor voor u onoverkomelijke problemen ontstaan, stuur dan een e-mail naar info@TochtomdeNoord.nl.



Wachtlijst


Een aantal deelnemers heeft zich (gelukkig) nog kunnen inschrijven via de wachtlijst. Alle deelnemers op de wachtlijst hebben een e-mail ontvangen met daarin de mededeling dat men zich via de na-inschrijving kon aanmelden als deelnemer! Helaas stond niet bij iedereen de inschrijfgelden goed vermeld, bij deze alsnog: de na-inschrijving (via de wachtlijst) bedraagt voor deelname aan 1 dag € 22,50 en voor 2 dagen € 40,00.

Indien u zich hierin niet kunt vinden, neem dan contact met ons op via info@TochtomdeNoord.nl dan boeken wij het inschrijfgeld terug.




Startpakketten 2011

Het TodN startpakket kunt u herkennen aan het Univé en TodN logo op de enveloppe. Op de voorkant van de enveloppe vindt u een adressticker met daarop uw naam, adres en 1 of 2 startnummers. U ontvangt 2 startnummers als u 2 dagen wandelt (maar niet de gehele afstand), m.a.w. een startnummer voor de zaterdag en een startnummer voor de zondag. Dit geldt niet voor de deelnemers aan de 80km, zij houden 1 nummer voor beide dagen.

Belangrijk!
Op de adressticker vindt u dus uw startnummer(s), noteer deze onmiddellijk met uw naam in uw Raaisbewies!!

Wat vindt u nog meer in uw startpakket:
* Welkomstbrief
* Strip met 1 of 2 bonnen (de zgn. soep- en mouskoartjes)
* Raaisbewies

PS
In uw startpakket vindt u geen uitgeprinte routebeschrijving. De route wordt onderweg op 2 manieren aangegeven, te weten:
Met een pijl en de letters TN en met TodN routebordjes.

U kunt, vanaf 17 september 2011, de routebeschrijving voor zaterdag 24 en of zondag 25 september 2011 voor u zelf downloaden en uitprinten vanaf Tocht om de Noord, klik op route en routebeschrijving.



#todn2011

Zoals velen jullie waarschijnlijk al weten is de Tocht om de Noord ook op Twitter te volgen: twitter.com/TochtomdeNoord .

Wil je ook op de hoogte blijven van alles wat vlak voor, tijdens, of direct na de Tocht om de Noord gebeurt, kijk dan op je mobiel op: twitter.com/ en zoek op: #todn2011. Ook als je gedurende de Tocht om de Noord zelf iets bijzonders te melden hebt stuur dan een tweet met in je tekst: #todn2011. Iedereen die zoekt op twitter.com/ : #todn2011 kan vervolgens lezen wat jouw is overkomen.

Wij als organisatie kunnen echter ook een belangrijk bericht op #todn2011 plaatsen, zodat jullie onderweg op de hoogte blijven van bijzondere ontwikkelingen.
M.a.w. op 24 en 25 september 2011: Let's tweet #todn2011!!



Geen natte voeten, wel een Dag zonder Dijk

Loopt u op zaterdag 24 september de Tocht om de Noord? Dan beleeft u in Zuidwolde wat er gebeurt als er geen dijken zijn. Deze dag is het de nationale Dag van de Dijk. Een initiatief van de waterschappen in Nederland.

De route van Tocht om de Noord loopt langs gemalen, sluizen, molens en andere waterschapswerken. Speciaal voor de wandelaars heeft het waterschap Noorderzijlvest de bouwwerken op de routekaart van de tocht van Kloosterburen naar Groningen gemarkeerd. Op www.noorderzijlvest.nl vindt u de kaart met uitleg van de waterschapswerken.

Ook als u niet deelneemt aan Tocht om de Noord bent u van harte welkom de waterschapswerken te bekijken. En komt u dan vooral op zaterdag 24 september naar gemaal Casper Hommes in Zuidwolde om een Dag zonder Dijk te beleven!



Dagboek van 80km wandelaars

Zondag, 21 augustus 2011.

Een benauwde zondag. Lekker vroeg weg voor 16 km. Ging goed, ongeveer 5 km/h. Christina heeft Swadddekuier te Buitenpost gelopen, 40 km. En dat ging hartstikke goed. Ze zag er een beetje tegenop maar eigenlijk waren de KMS zo om. Ze was met een 3-tal kennissen op pad gegaan en onderweg veel gekwebbeld en dan wil de tijd wel om. Ik kon vanwege mijn werk niet mee, helaas. Op het wandelschema stond 2x30 km, 2 dagen achterelkaar en dat is gebeurd op zondag en maandag 7 uur 's ochtends. Helaas was de eerste dag nat. 5 Uur lang met parapluutje gelopen en lek geprikt door de muggen. De volgende dag was het weer beter. Dezelfde route gelopen, maar dan andersom. Ging allemaal prima alleen de dagen erna een erg lam lijf gehad. Ook had de ene voet een pijnlijke grote teen en het andere been een zeer scheenbeen. Dus flink rust genomen (voor zover dat kan want bij postbezorging heb je die delen ook nodig) en smeren met een mentholachtig goedje. Blijkt dat ik veel te hard gewandeld heb, 6,3 km per uur. Ging mooi maar toch echt te snel. Blessures liggen dan op de loer en nu de ToDN erg dichtbij komt is het uitkijken dus met overbelasting. Morgenavond een uurtje met de hondjes uitlopen en dan zondag of maandag een 40 km wandelen. Ik zal een mooie route uitzoeken, want het oog wil ook wat natuurlijk!
Doeg, Ester

PS
Alle wandelverslagen van Ester en Christina vindt u ook op www.TochtomdeNoord.nl bij Nieuws.



Nagenieten bij Waterborg op zaterdag

Speciaal voor de Tocht om de Noord deelnemers zijn wij zaterdag 24 september tot 20.00 uur open. U kunt zich bij ons verwennen met een gratis voetmassage, vrijblijvend advies over comfortzolen of misschien iets anders?


Heeft u uw uitrusting al helemaal op orde voor Tocht om de Noord? Nee? Kom dan snel langs, want wij hebben een paar leuke aanbiedingen voor u. Zoals een sneldrogende afritsbroek van Fjällräven voor € 79,95 of een ademende regenjas van The North Face voor € 79,00. Daarnaast hebben we heel veel andere wandelartikelen voor een leuk prijsje. We adviseren u graag! Kijk ook op: Waterborg Groningen



grOet Grunnen,

Tocht om de NOORD
Postadres: Postbus 3104, 9701 DC Groningen
Tel: 050-850 90 23 / 06-22 397 307
info@TochtomdeNoord.nl / tochtomdenoord@gmail.com
www.TochtomdeNoord.nl / twitter.com/TochtomdeNoord

Noot voor redacties:
Wij stellen het op prijs dat u het bovenstaande nieuwsbericht overneemt in uw medium. Wellicht kunt u ons hierover inlichten zodat we weten in welke media dit nieuwsbericht verschijnt.




Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich via deze link afmelden
De informatie uit deze nieuwsbrief mag met bronvermelding en indien mogelijk een link naar Tocht om de Noord worden overgenomen voor publicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Het roodborstje zingt Elke dag dezelfde boom Uit volle borst zijn lied