zondag 27 februari 2011

Sonthofen 2011

Terug van een weekje wintersport.
Voor de 7e keer waren we er, en elke keer is weer anders.
Toen we aankwamen was het mistig, en was het net begonnen te (natte) sneeuwen. De bui duurde tot dinsdagavond laat. Het was daarbij mistig zodat we geen berg konden zien. Jammer, want nu leek het net of we in Nederland waren, zo vlak leek het. Het was deze dagen dan ook grauw en grijs.
Bossen aan de voet van Grünten

De sneeuw was aanvankelijk papperig, dinsdag vroor het ook overdag, zodat het goede skisneeuw werd.
Woensdag en donderdag waren prachtig zonnige dagen. Hierdoor werd de temperatuur érg aangenaam, maar de skicondities dus weer minder.
De jongens namen weer les in Bolsterlang. Het bevalt ons erg goed. Wanneer een kind goed genoeg is gaat het direct nog naar een ander, hoger groepje. Doordat er veel Nederlanders komen spreken de skilerearen en -leraressen een woordje Nederlands, zodat de jongens het allemaal goed kunnen volgen.
De jongens sloten beide af op de grote skiheuvel.

Skigebied Dorflift tussen Sonderdorf en Bolsterlang


Er viel helaas weinig te langlaufen. De loipes waren niet altijd uitgezet, en daar waar ze wel waren waren ze stuk. Gelukkig is lopen ook geen straf. De wegen zijn er super aangegeven, en de wandelpaden waren mooi sneeuwvrij gemaakt.

Langs de Iller met uitzicht richting Oberstdorf

Het blijft een super omgeving om de wintervakantie door te brengen. Sonthofen is een heel aardig stadje, en je bent binnen 15 km west, zuid of oost in sneeuwzekere gebieden.
Volgend jaar weer!

Wil je nog meer sfeerfoto's zien, klik dan op de foto, zodat je het fotoalbum kunt bekijken.
2011 Sonthofen

1 opmerking:

  Het roodborstje zingt Elke dag dezelfde boom Uit volle borst zijn lied